Uitslag Moto2 Grand Prix van San Marino

heywoodu

De Grand Prix van San Marino in de Moto2 is gewonnen door Johann Zarco. Het is alweer de zesde zege voor de Fransman, die alsmaar verder uit blijft lopen op de concurrentie in de strijd om de wereldtitel.

Zarco vertrok vanaf poleposition en verzilverde die positie direct. Vooral Dominique Aegerter kende een erg goede start, door van de vijfde naar de tweede plek op te schuiven, gevolg door Alex Rins, Takaaki Nakagami en de verrassend sterke Maleisiër Hafizh Syahrin. Tito Rabat kende zoals vaker een erg matige start en viel van de derde plek terug naar plek acht.

Al na enkele ronden reed een duo weg, maar daar zat Zarco niet bij: Aegerter vertrok met Rins in zijn wiel en met vijf ronden te gaan zorgde dat duo voor groot tumult. Rins probeerde zijn medekoploper in te halen, maakte een fout en schoof Aegerter onderuit. De Spanjaard ging zelf ook tegen het asfalt, waardoor Zarco, Syahrin en Simone Corsi de nieuwe koplopers waren. 

In het tweede deel van de race bleek Zarco toch weer de sterkste, want de Fransman liep alsmaar verder weg. Syahrin viel ondertussen ver terug en zag onder meer Jonas Folger passeren, waardoor Folger en Corsi de voornaamste achtervolgers van Zarco werden. Nakagami zat daar nog achter, maar kwam steeds dichterbij. Richting het einde van de race kwam Rabat toch nog weer opzetten en hij bleef zelfs maar concurrenten inhalen. Alleen Zarco was een maat te groot, waardoor Rabat toch erg knap de tweede plek pakte, voor Nakagami en Corsi. Syahrin kwam zelfs buiten de punten op plek achttien terecht.