Tijdlijn Steamworld Heist uitgelegd

PoeHao

In de eerste aflevering van Engine Room leggen Julius en Bryann van Image & Form Games uit hoe de steambots zijn gecreëerd en hoe zij onbedoeld de wereld overnemen. Het alternatieve universum van SteamWorld gaat uit van het idee dat Charles Babbage zijn stoomcomputer toch heeft gebouwd in de 19e eeuw. Deze computer werd een groot succes en al snel werden er steambots ontwikkeld. Er volgen oorlogen en het restant van de mensheid die dat overleefd, waren het bombarderen niet waard.

De Nintendo DS-game SteamWorld Tower Defense vindt plaats na de grote oorlogen. De robots gaan gewoon door met het uitvoeren van hun instructies en mijnen de wereld leeg. Het grote succes van Image & Form Games is uiteraard het platform-avontuur SteamWorld Dig, waar Rusty de Robot de mijn van zijn oom Joe ontgint en veel vreemde zaken aantreft.

Een aantal eeuwen na SteamWorld Dig is er een enorme ramp en de robots trekken de ruimte in. In de turnbased strategy SteamWorld Heist leidt Captain Piper haar team door werelden, neemt ze ruimteschepen over en zoekt ze mooie hoeden. De meeste missies zijn verhaalgerelateerd, maar er zijn ook zij-missies.

Image & Form Games komen met meer games in het SteamWorld-universum. Wat voor games en wanneer willen ze nog niet laten weten.

Steamworld Heist komt binnenkort uit op Nintendo 3DS, gevolgd door PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Wii U, pc, Android en iOS.