Tom Lenaerts gekwetst door terugkeer De Mol

Redactie

Tom Lenaerts vindt het "niet netjes" dat de bedenkers van De Mol niet zijn geïnformeerd over een terugkeer van de Vlaamse realityserie op de televisie van Vlaanderen. Dit zei de Vlaamse Mol-presentator in de talkshow Van Gils & Gasten.

Wie is de mol? is van oorsprong een Vlaams format, maar in Vlaanderen is het programma van producent Woestijnvis al sinds 2003 niet meer op televisie te zien. De Mol, zoals het bij onze zuiderburen heet, was drie seizoenen lang te zien in België. De Mol wordt intussen in meer dan tien landen gemaakt. In Nederland behoort het tot de bestbekeken programma's.

Lenaerts bedacht het programma samen met Bart De Pauw, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Die vier bedenkers zijn nog altijd eigenaar van de rechten op het format. Woestijnvis wil een vierde seizoen van De Mol maken voor de zender VIER.

Herinnering

"We zijn met vier vaders van een kind, De Mol, en plots lanceert een zender dat programma zonder dat wij dat weten. Eigenlijk, en ik druk mij voorzichtig uit, doe je dat niet. Dat is niet netjes'', zei Lenaerts. "Er is een reden waarom wij al dertien jaar geen De Mol meer hebben gemaakt. Omdat wij de herinnering aan de reeksen die we gemaakt hebben, heel mooi vonden. En nu word je een beetje met de rug tegen de muur geplaatst."

Hij zei in het VRT-programma dat het niet met geld te maken heeft. "Met een programma dat je door vier moet delen word je in Vlaanderen niet rijker. Het heeft te maken met je gevoel."

Tom Lenaerts gekwetst door terugkeer De Mol
Tom Lenaerts gekwetst door terugkeer De Mol (Foto: BuzzE)