Rus niet blij met nosejob, doodt chirurg

Redactie

We wisten al dat militair en drugsdealer risicovollen beroepen waren, maar nu kunnen we ook chirurg aan dat lijstje toevoegen. Een Russische plastisch chirurg heeft namelijk een operatie aan een voormalig marine-officier met zijn leven moeten bekopen.

De patiënt in het verhaal betreft de 34-jarige Yuri Lebedev, die al jaren kampte met psychische problemen vanwege onzekerheid over zijn uiterlijk. In 2011 wendde hij zich om deze reden tot de plastisch chirurg Alexander Remizov, die over de laatste jaren verscheidene verrichtingen aan Lebedev pleegde. Hierbij waren vooral de neus en de oren van Lebedev object van aandacht voor Remizov.

Lebedev was echter niet al te blij met het resultaat van al deze ingrepen. Na een zoveelste operatie sloegen de stoppen bij hem door, en bracht hij een bezoek aan Remidov, met een geweer verborgen onder een theedoek. Ter plekke schoot hij Remidov neer, alvorens met hetzelfde geweer zelfmoord te plegen. Afgelopen dinsdag bezweek Remizov aan zijn verwondingen. De chirurg had eerder al wel nattigheid gevoeld: zo had hij Lebedev in een aantal brieven te verstaan gegeven dat deze beter een keer een psychiater kon bezoeken. Helaas voor Remizov hadden deze goedbedoelde adviezen dus niet de gewenste uitwerking.

Plastische chirurgie: binnenkort met risicotoeslag?