Hans Klok steunt slaapzakkenproject Lesbos

Monique Verlind (DJMO)

Hans Klok steunt het inzamelingsproject Slaapzakken voor Lesbos. De goochelaar heeft een gepassioneerde oproep ingesproken die de initiatiefnemers van de actie donderdag op hun Facebookpagina hebben geplaatst. Hierin beklemtoont de magiër dat "in dit geval de magie ons in de steek laat" en vraagt hij alle Nederlanders een slaapzak af te staan voor de vluchtelingen op het Griekse eiland.

Slaapzakken voor Lesbos is één van de grootste Nederlandse initiatieven dat de afgelopen week is ontstaan om de enorme stroom vluchtelingen die naar Europa komen een helpende hand te bieden. Het project is een idee van voormalig PvdA-coryfee Myrthe Hilkens, die de Tweede Kamer vorige jaar verliet omdat zij zich niet kon verenigen met de koers van haar partij, en cultureel centrum De Balie.

Er zijn in alle provincies punten waar mensen hun slaapzakken af kunnen geven. Het beoogde doel is meer dan tienduizend slaapzakken in te zamelen, die in één keer naar het Griekse eiland Lesbos worden gebracht. Met de naderende herfst behoren warme kleren en slaapzakken tot de primaire levensbehoefte van de mensen die vanaf dat eiland verder Europa in willen reizen.

Veel particulieren en bedrijven bieden belangeloos hun hulp aan: zo hielp taxibedrijf Uber in de grote steden eerder deze week slaapzakken te vervoeren naar de verschillende verzamelpunten.

Hans Klok steunt slaapzakkenproject Lesbos
Hans Klok steunt slaapzakkenproject Lesbos (Foto: BuzzE)