Van Gerwen opnieuw de beste in Dubai

Boris (borisz)

Michael van Gerwen is opnieuw de beste darter in de woestijn. In de finale van de Dubai Darts Masters was hij met 11-8 te sterk voor Phil Taylor. Het is de derde keer op een rij dat Van Gerwen het toernooi in Dubai op zijn naam weet te schrijven. 

Van Gerwon won donderdag in de eerste ronde Raymond van Barneveld. Vandaag moest hij eerst in de halve finale aantreden tegen Adrian Lewis. Lewis kwam nog 1-4 voor, maar Van Gerwen wist op 6-6 langszij te komen. Op 8-8 plaatste Van Gerwen een break nadat Lewis ze;f dubbel twaalf miste voor een 141-finish. Dit bleek de beslissing, Mighty Mike won met 11-9 van Lewis. Taylor had in de halve finale geen moeite met Gary Anderson. The Power was met 11-3 te sterk voor de wereldkampioen. 

Na een korte pauze werd in Dubai de finale gespeeld. Op 3-2 gooide Van Gerwen 96 uit om Taylor voor de eerste keer te breaken. Taylor herstelde direct met een elfdarter. The Power trok direct door en kwam 4-6 voor. Op 7-8 maakte Van Gerwen de break weer ongedaan. Taylor miste twee pijlen voor dubbel zestien, waarna Mighty Mike dat direct afstrafte door 85 uit te gooien. 

Het wordt 9-8, Taylor gooide 171 om 72 over te houden en Van Gerwen gooide een maximum om 40 te laten staan. De 72 van Taylor ging niet uit en de 40 van Van Gerwen wel, 10-8. Met een finish van 68 pakte de Brabander ook de laatste leg om de partij met 11-8 te winnen. Alle drie de edities van de Dubai Darts Masters zijn gewonnen door Mighty Mike.

Volgende week komt de PDC naar Venray voor de Dutch Dart Masters, het vierde toernooi van de Euro Tour. Taylor, Lewis en Anderson laten dat toernooi schieten. Van Gerwen is de titelverdediger.