Jong Oranje blameert zich in Toulon tegen VS

Boris (borisz)

Jong Oranje heeft de tweede wedstrijd van het Festival International Espoirs de Toulon verloren. De ploeg van coach Remy Reijnierse verloor met 3-1 van de Verenigde Staten. Bondscoach Reijnierse had de opstelling ten opzichte van de wedstrijd van twee dagen geleden flink gewijzigd. Slechts drie van de basisspelers uit het eerste duel mochten nu weer aan de aftrap verschijnen.

Na tien minuten wist Jong Oranje op voorsprong te komen. Brahim Darri nam van net buiten de zestien het doel van Cody Cropper onder vuur en had het geluk dat de keeper zijn houdbaar ogende knal door zijn handen liet glippen. Tien minuten later kwam de VS op gelijke hoogte na een treffer van Jerome Kiesewetter.

De Amerikanen warenin de erste helft de betere ploeg en kwamen dan ook nog op 2-1. Doelman Nigel Bertrams kansloos op de inzet van Alonso Hernandez, die na een gekraakte vrije trap van dichtbij raak schoot. Na de pauze kwam de VS binnen een minuut op 3-1. William Packwood was bij een corner het meest attent en kopte bij de eerste paal raak.

In de tweede helft creëerde Jong Oranje, mede met invallers Rai Vloet, Anwar El Ghazi en Clint Leemans, genoeg kansen om in ieder geval een punt uit het voor te slepen, maar verzuimde om deze kansen te benutten. Over twee dagen is de derde groepswedstrijd, dan is Qatar de tegenstander. 

Jong Oranje: Bertrams, Klaiber, Bijen, De Wijs (41. Leemans), Warmerdam, Van Overeem, Van der Heyden (41. Vloet), Bakker, Rayhi, Janssen, Darri (52. El Ghazi).