Dost had zich mooier debuut kunnen bedenken

heywoodu

Bas Dost had zich een mooier debuut in het Nederlands elftal kunnen voorstellen dan de invalbeurt van een half uur die de 25-jarige aanvaller van VfL Wolfsburg zaterdag gegund was in de thuiswedstrijd van Oranje tegen Turkije. Nederland joeg op de gelijkmaker die uiteindelijk pas in blessuretijd viel door een schot van Wesley Sneijder dat van richting werd veranderd door Klaas-Jan Huntelaar: 1-1.

"Ondanks mijn debuut sta ik hier niet echt met een lekker gevoel, want ik had verwacht dat we zouden winnen. Natuurlijk hoopte ik dat ik erin zou komen, maar op deze manier was niet de bedoeling. Toch heb ik nog wel een paar keer voor gevaar kunnen zorgen toen Daley Blind mij aanspeelde en ik breed kopte. We hadden kunnen winnen", aldus de spits na afloop.

"Turkije-thuis, dat moet Nederland normaal gesproken winnen. Ik weet niet waarom het nu niet lukt, ik zit er natuurlijk ook pas net bij. Wij hadden de overhand, maar zij kregen de beste kansen. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 1-1, maar verder is een gelijkspel thuis tegen Turkije natuurlijk balen."