Federer verslaat Djokovic in Dubai, Safarova pakt de winst in Doha

Redactie

Roger Federer heeft zijn verzameling tennistitels uitgebreid met die van Dubai 2015. De Zwitser verraste zaterdag in de finale Novak Djokovic, de Servische nummer één van de wereldranglijst. Dat gebeurde bovendien in twee sets: 6-3 en 7-5. De partij duurde een uur en 25 minuten.

Federer, als tweede geplaatst, had aan twee breaks genoeg voor de zege. Op eigen service kreeg hij in totaal zeven breakpunten tegen, maar de Zwitser sloeg ze allemaal weg.

Tennisster Lucie Safarova heeft zaterdag het toernooi van Doha op haar naam geschreven. De nummer vijftien van de wereld was in de finale te sterk voor tweevoudig winnares Victoria Azarenka uit Wit-Rusland: 6-4 wn 6-3. Safarova (28) vierde in Qatar haar zesde WTA-titel. Azarenka was in 2012 en 2013 de beste in Doha. Vorig jaar ging de hoofdprijs naar Simona Halep uit Roemenië.

Safarova won twee jaar geleden in Québec voor het laatst een toernooi. De Tsjechische had begin dit jaar wel succes in het dubbelspel, door samen met Bethanie Mattek-Sands de titel te pakken bij de Australian Open.