Vermoeid Barcelona pakt belangrijke punten

Redactie

Barcelona heeft het uitduel met Granada overleefd. Groots was het allemaal niet, maar de Catalanen deden wat ze moesten doen: 1-3.

Barcelona had nog geen kans gehad, toen Luis Suárez na een klein halfuur aan de linkerkant van het veld werd weggestuurd. De Uruguayaan poogde uit een moeilijke hoek de bal op doel te krijgen, maar zijn schot mislukte finaal. Zeer fortuinlijk kwam het leder echter via een Granada-verdediger bij Ivan Rakitic terecht, die eenvoudig kon afronden, 0-1.

Barcelona oogde wat vermoeid. Sommige spelers hadden het duel met Manchester City duidelijk nog in de benen. De wedstrijd snel op slot gooien, was dus de missie. Suárez sloeg vlak na rust toe. Granada kreeg de bal niet van de eigen helft, waarna de spits door Rakitic voor de keeper werd gezet. Suárez schoot beheerst raak: 0-2.

De spanning kwam snel terug in de wedstrijd. Lass Bangoura liet zich over het been van Bartra vallen. Een schwalbe, maar de arbiter gaf toch een penalty. Fran Rico ging achter de bal staan en zorgde voor de aansluitingstreffer, 1-2. Het harde werken van Granada werd echter niet beloond, want Lionel Messi zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing.

Wéér lag een mooie pass van Rakitic aan de basis. De middenvelder stuurde Suárez weg. De voormalig Ajacied was niet egoistisch en legde de bal breed naar Messi: 1-3. Door de overwinning naderen de Catalanen koploper Real Madrid op één punt. Real heeft echter nog een duel te spelen dit weekend. Granada blijft door de nederlaag in de degradatiezone bungelen.