Dure thuisnederlaag Marseille in Franse titelrace

Pino112

Olympique Marseille heeft in de strijd om de Franse titel drie dure punten laten liggen. De nummer drie van Ligue 1 verloor in eigen huis van middenmoter Caen.

Sinds de jaarwisseling is Caen aan een geweldige serie bezig. De club stond nog niet zo lang geleden onderaan de ranglijst, maar na de nederlaag tegen Lille op 10 januari kwam een keerpunt. Caen won vier duels op rij, pakte vervolgens een punt bij Paris Saint-Germain en vorige week werd Lille verslagen.

Na een uur spelen zag het er echter naar uit dat Marseille de mooie reeks van Caen zou beëindigen. Alaedine Yahia beging al na twee minuten een overtreding op Michy Batshuayi, waardoor Marseille een strafschop kreeg. Batshuayi miste en namens Caen raakte Emiliano Sala de lat.

Aan de andere kant raakte André Ayew vervolgens ook de lat, maar in blessuretijd was het wel raak. De Fransman kon een rebound binnenwerken na een redding van keeper Remy Vercoutre op een schot van Dimitri Payet.

Kort na rust kwam Caen bijna op gelijke hoogte. De thuisploeg bleef op de been dankzij onder meer doelman Steve Mandanda, en na een uur leek Marseille het duel te beslissen. André-Pierre Gignac was net ingevallen voor Batshuayi toen hij de 2-0 op het scorebord zette.

Via Nicolas Seube deed Caen uit een hoekschop al snel iets terug, en drie minuten later werd het dankzij Sala zelfs 2-2. Beide teams creëerden in de slotfase kansen om de zege te pakken, en die ging uiteindelijk naar de bezoekers. Nicolas Benezet kroonde zich tot man van de wedstrijd met een knap schot in de hoek.

Olympique Marseille blijft daardoor derde in Ligue 1, met vier punten achterstand op koploper Lyon. Dat krijgt zaterdag tegen Lille (uit) dus de kans om het gat te vergroten. Caen is inmiddels geklommen naar de negende plaats.