PDC WK: Van Gerwen eerste halve finalist

Tom (Nappie-Oleon)

Darter Michael van Gerwen heeft zich als eerste geplaatst voor de halve eindstrijd op het wereldkampioenschap darts van de PDC. In noord-Londen zette de Brabander na een hoogstaande wedstrijd Robert Thornton opzij: 5-2.

Van Gerwen kwam tegen de Schot goed uit de startblokken. MVG hield met een 10-darter zijn eerste set: 1-0. Het hoge niveau werd doorgetrokken naar de tweede set, Van Gerwen gooide tot op dat moment gemiddeld 113 punten per beurt. Hoewel de scores daarna iets daalden was ook de daaropvolgende set een prooi voor The Green Machine: 3-0

In de vierde set begon Thornton van zich  af te bijten. Nadat Van Gerwen op een haar na een 170-uitgooi miste, pakte The Thorn via een 90-finish zijn eerste break en de basis voor zijn eerste set: 3-1. The Thorn tilde zijn gemiddelde met een karrenvracht aan 180-ers verder omhoog (in de voorgaande set 117 gemiddeld) en plaatste met een 11-darter een break in de beslissende leg van de zesde set. Zijn achterstand was op dit moment teruggebracht tot slechts een set: 3-2.

Set 5 en set 6 waren nagenoeg identiek aan elkaar, enkel de rollen waren omgedraait. Na missers van Thornton pakte MVG via dubbel-8 de zesde set. Thornton mistte twee belangrijke pijlen voor de break en de zevende set. De Schot dwong nog wel een vijfde leg af, maar tot zijn spijt gooide MVG via een prachtige 170-finish de deur definitief dicht: 5-2.

Van Gerwen speelt zaterdag tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Gary Anderson en Peter Wright.