Manchester United begint 2015 met remise tegen Stoke City

Redactie

Manchester United heeft op bezoek bij Stoke City dure punten verspeeld. De ploeg van Louis van Gaal kwam met een 1-1 gelijkspel nog goed weg. Louis van Gaal begon zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met Robin van Persie en Radamel Falcao in de spits. Wayne en Juan Mata moest voor de creativiteit daarachter zorgen en de flanken werden ingenomen door Ashley Young en Luke Shaw. Bij Stoke City stond Erik Pieters in de basis en kwam Oussama Assaidi in de slotfase nog in de ploeg.

The Mancunians kregen al snel een tegenvaller te verwerken. Al na twee minuten kreeg Stoke City een hoekschop, welke op het hoofd van de boomlange Peter Crouch terecht kwam. De spits kopte de bal op doel, waarna deze verlengd werd door aanvoerder Ryan Shawcross zodat David De Gea kansloos was. United moest dus al vroeg in de achtervolging, maar speelde voor rust vrij slordig.

Zo kreeg Mame Diouf een levensgrote kans op de 2-0, nadat Jonny Evans de bal knullig verspeelde. De Senegalese aanvaller wilde de bal vervolgens in de verre hoek krullen, maar schoot naast en over. United wist daarom voor rust nog op gelijke hoogte te komen. Wayne Rooney nam na 26 minuten een hoekschop die via Michael Carrick voor de voeten van Radamel Falcao kwam. De Colombiaan schoot van dichtbij de 1-1 binnen.

Na de pauze ging het duel eveneens gelijkop. United probeerde de aanval te zoeken, maar Stoke City bleef gevaarlijk via met name lange ballen op Crouch. Een voorzet vanaf de zijkant werd bijna tot doelpunt verlengd door de aanvaller, maar hij had pech dat zijn inzet op de paal terecht kwam.

Van Gaal besloot met een halfuur te spelen om Adnan Januzaj en Ander Herrera in de ploeg te brengen. Tot zijn eigen verbazing moest Falcao eraf en ook Shaw werd gewisseld. Met een kwartier te spelen moest ook Ashley Young zich laten vervangen, want de buitenspeler liep een hamstringblessure op; Rafael verving hem.

De beste kansen bleven echter voor The Potters. Diouf schoot een afvallende corner hard richting het doel, maar een United-been voorkwam een treffer. Van Persie kreeg op aangeven van Januzaj ook nog een aardige kans, maar zijn inzet ging bij de eerste paal naast. Maar doelpunten vielen er niet meer in het Britannia Stadium, zodat United voor de tweede keer op rij punten verspeelt.