Israël laat jonge moslims weer toe op Tempelberg

Redactie

Ook jonge moslims mogen weer bidden op de Tempelberg. De Israëlische politie heeft de leeftijdsgrens, die zij had ingesteld om rellen op de voor moslims en joden heilige plaats te voorkomen, vrijdag opgeheven.

Israël verbood moslims jonger dan 35 jaar de toegang tot de Tempelberg of Mazar-i-Sharif, waar behalve de Klaagmuur ook de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee staan. De afgelopen weken kwam het meermalen tot ernstige rellen op en om de Tempelberg, en de politie zei nieuwe opstootjes met de leeftijdsbeperkingen te willen voorkomen. Het vrijdaggebed staat echter weer open voor gelovigen van alle leeftijden, liet de politie weten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de berichten dat een 11-jarige Palestijnse jongen donderdag gewond is geraakt tijdens een demonstratie in Oost-Jeruzalem, aldus een woordvoerder.

De Israëlische president Benjamin Netanyahu, de Jordaanse koning Abdullah II en de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry voerden donderdag overleg over de oplopende spanningen in Jeruzalem. Ze zochten eerst en vooral naar een oplossing voor de onrust op de Tempelberg.