Amerikaanse WoW-servers doelwit DDoS-aanval

Blizzard heeft bekendgemaakt dat de Amerikaanse servers van World of Warcraft al sinds de launch enorme DDoS-aanvallen te verduren krijgen. Het is erg lastig om deze af te weren, terwijl de servers het al moeilijk hebben door de grote aantallen mensen die proberen in te loggen of te spelen.

Het bedrijf heeft al veel updates en patches doorgevoerd op hun backend om de DDoS-aanvallen af te slaan, een paar hiervan zorgde voor problemen bij spelers zoals constante disconnects. Daarnaast wordt er op hoog tempo gewerkt aan allerlei bugfixes voor quests die zorgen voor bottlenecks en veel lag. 

Om de lag verder te beperken, zijn er meer manieren gekomen om op Draenor te komen. Bij de Europese servers, waar de launch als eerste plaatsvond, was dit nog niet het geval waardoor veel mensen niet naar de eerste zone op Draenor konden komen. Zij moesten allemaal door de Dark Portal, maar nu zijn er meer portals bijgekomen om de druk op de server te verminderen. Bij de Amerikaanse servers waren deze mogelijkheden al aanwezig bij de launch.