UPC spant kort geding tegen Brein aan

Icoon Piracy Internetaanbieder UPC gaat een kort geding tegen Stichting Brein aanspannen om te voorkomen dat twee klanten van UPC vervolgd worden. Brein maakte woensdag bekend dat de twee schadeclaims van tienduizenden euro's kunnen verwachten. Volgens UPC stonden de namen van de abonnees echter in stukken die hoorden bij een kort geding dat Brein tegen UPC had aangespannen, en mag Brein de namen niet gebruiken.

Brein eiste in het kort geding de namen van drie UPC-klanten. Van twee van de klanten gaf UPC de namen prijs in de stukken rondom het kort geding. De gegevens zouden volgens UPC alleen prijsgegeven zijn om de technische procedure van het identificeren van abonnees uit te kunnen leggen aan de rechter.

UPC eiste woensdag dat Brein voor 17.00 uur zou verklaren de gegevens niet te zullen gebruiken. Brein weigerde dit echter. "Eens gegeven, blijft gegeven", aldus Brein-directeur Tim Kuik. Daarom zal UPC nu zelf een kort geding aanspannen. "Wij hebben niets gehoord van Brein, dus de conclusie mag zijn dat we een kort geding zullen voorbereiden", aldus een woordvoerder tegenover Webwereld.