Shattered Worlds verleidt Within Temptation

PoeHao

Op Epicon was Shattered Worlds aanwezig met een zeer prille alfaversie die het publiek mocht uitproberen. Bij FirstLook waren ze er weer met een sterk verbeterde user interface, meer kaarten en meer kleur. Shattered Worlds is een strategisch kaart- en oorlogsspel met heel veel potentie. Het is een mix van Warhammer 40k (de tafel-variant) met Magic: The Gathering en rpg-invloeden.

spel

Je speelt op een veld vol zeshoeken in een SF-universum tegen de computer of iemand anders. Iedere speler heeft een Arcship en het doel is het andere Arcship te vernietigen. Elke ronde krijg je een stel kaarten die je schepen, krachten of bonussen kunnen geven. Je kan ook tactisch kaarten weggooien en beurten overslaan. Er zijn verschillende rassen van buitenaardse wezens, ieder met hun eigen technologie, magie en curiosa. Shattered Worlds heeft heel veel lore om je in te verdiepen.

lore

Muziek is heel bepalend voor de sfeer in een spel en Shattered Worlds heeft Martijn Spierenburg van Within Temptation in het team. Hij maakt meerdere arrangementen voor de verschillende scenario’s.

Spierenburg

Shattered Worlds wordt ontwikkeld als browsergame en als stand alone. De opzet is om altijd tegen iedereen te kunnen spelen met pc, Linux, Mac, Android en iOS. Binnenkort is er een gesloten bèta waar je je hier voor kunt opgeven.