[Ryder Cup] Europa vergroot voorsprong na foursomes

Boris (borisz)

Het Europese golfteam heeft een ruime voorsprong genomen in de strijd om de Ryder Cup. Na de foursomes op de baan van Gleneagles in Schotland staat Europa met 10-6 voor. Drie partijen werden zaterdagmiddag door Europa gewonnen. Één wedstrijd werd gelijkgespeeld. 

Jamie Donaldson en Lee Westwoord pakten het eerste Europese punt van de middag door Zach Johnson en Matt Kuchar met 2&1 te kloppen. Victor Dubuisson en Graeme McDowell pakten versloegen daarna Jimmy Walker en Rickie Fowler overtuigend met 5&4.

Rory McIlroy en Sergio Garcia behaalden als koppel hun eerste zege op de PGA Centenary Course van Gleneagles. Ze versloegen Hunter Mahan en Jim Furyk, 3&2. Het duel tussen Martin Kaymer/Justin Rose en Patrick Reed/Jordan Spieth eindigde gelijk. Rose, in de ochtend de beste speler van Europa, maakte op de slothole een flink lastige putt voor een halve punt.

De Amerikaanse rookies Reed & Spieth hebben drie keer samen gespeeld en nog niet verloren. Rose heeft al 3,5 punt voor Europa bij elkaar gespeeld. Europa heeft zondag nog vier punten nodig om de Ryder Cup te behouden. De Verenigde Staten heeft een 'Miracle of Gleneagles' nodig om de Ryder Cup te winnen. Twee jaar geleden stond Europa in het Amerikaanse Medinah met 6-10 achter om alsnog met 14,5-13,5 te winnen, nu zijn het de Amerikanen die een wonder nodig hebben. Zondag zijn er nog twaalf punten te verdelen. Er worden twaalf singles gespeeld.