Amsterdamse club dicht na fatale schietpartij

Redactie

De Amsterdamse club waar vrijdagnacht een man werd doodgeschoten moet voor onbepaalde tijd dicht. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan besloten, bevestigt zijn woordvoerder zaterdagmiddag.

Van der Laan heeft in zijn overweging meegenomen dat er in de afgelopen jaren meerdere geweldsincidenten plaatsvonden in The Sand. Hij licht zijn besluit zo snel mogelijk toe in de gemeenteraad.

De organisatie van het geannuleerde feest Flirterz van zaterdagavond spreekt van 'een nachtmerrie' maar heeft wel begrip voor de beslissing van Van der Laan. Of de mensen die een kaartje hebben gekocht hun geld terugkrijgen is nog niet bekend.

The Sand laat in een reactie weten dat de club zich volledig aan het veiligheidsplan hield. "Met zeventien beveiligers aanwezig waren er zelfs vijf beveiligers meer dan het protocol voorschrijft." Het bedrijf spreekt daarbij niet van tweeduizend maar van 1650 bezoekers.

De schietpartij in de discotheek in het Westelijk Havengebied vond omstreeks 04.00 uur plaats. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De dader is nog voortvluchtig.