[Ryder Cup] VS verkleinen achterstand na fourballs

Boris (borisz)

De Amerikanen hebben in de strijd om de Ryder Cup hun achterstand op team Europa na de fourballs weten te verkleinen. De Amerikanen pakten zaterdagmorgen 2,5 punt en Europa moest het doen met 1,5 punt. De stand na de fourballs is nu 6,5 - 5,5 in het voordeel van Europa. 


Het duo Justin Rose en Hendrik Stenson brachten hun derde Europese punt van deze Ryder Cup binnen door met 3&2 te winnen van Bubba Watson en Matt Kuchar. Tijdens de fourball werden 21 birdies geslagen een record in de Ryder Cup. Het succesvolle duo wordt voor de foursomes uit elkaar gehaald. Stenson neemt in verband met rugklachten rust. Rose zal vanmiddag met Martin Kaymer de wedstrijd spelen tegen Jordan Spieth en Patrick Reed.

De Amerikaanse duo's Jim Furyk & Hunter Mahan en Jordan Spieth & Patrick Reed brachten de stand op 6-5 door respectievelijk de Europese koppels Jamie Donaldson & Lee Westwood en Thomas Bjørn & Martin Kaymer te verslaan. Furyk & Mahan wonnen met 4&3 van Donaldson & Westwood. Het koppel Reed/Spieth was zelfs met 5&3 te sterk voor Bjørn/Kaymer.

De laatste partij tussen Rory McIlroy & Ian Poulter en de Amerikanen Rickie Fowler en Jimmy Walker eindigde in een gelijkspel. De Europeanen stonden halverege nog twee punten voor, maar het tweede gedeelte was voor de Amerikanen en kwamen een punt voor. Uiteindelijk bracht Poulter in de zestiende hole de gelijke stand weer op. 

De stand is nu 6,5-5,5 in het voordeel van Europa. Zaterdagmiddag worden er nog vier foursomes gespeeld. Beide teams hebben nu één bal om nu omstebeurt de bal te kunenn slaan. Zondag wordt de Ryder Cup afgesloten met twaalf singles. Het eerste team dat 14,5 punten heeft wint. 


Foursomes zaterdagmiddag
Jamie Donaldson & Lee Westwood v Zach Johnson & Matt Kuchar
Sergio Garcia & Rory McIlroy v Jim Furyk & Hunter Mahan
Martin Kaymer & Justin Rose v Jordan Spieth & Patrick Reed
Victor Dubuisson & Graeme McDowell v Jimmy Walker & Rickie Fowler