Räikkönen had meer willen racen

Peterselieman

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen had naast de Formule 1 graag nog her en der wat andere races meegepikt. De Fin zei vanuit Monaco dat hij graag in de tijd van Jack Brabham had geracet. De deze week overleden Brit kwam in diverse raceklasses uit.

Räikkönen racete zelf in 2010 en 2011 in diverse raceklasses nadat hij bij Ferrari zijn stoeltje in de Formule 1 kwijt was geraakt. De Fin reed diverse rally's en kwam uit in de NASCAR Truck Series en Nationwide Series. In 2012 keerde hij bij Lotus terug in de F1. Afgelopen jaar testte The Iceman nog een GP3-bolide van Koiranen GP. Graag had hij nog meer gedaan.

Räikkönen: "Het was triest om te horen dat Brabham is overleden. De huidige tijd is anders dan in zijn tijd waarin ze in verschillende categorieën diverse races reden. Het zou mooi zijn als zoiets nu ook zou kunnen ... Het probleem is dat alles nu veel duurder is en mensen zijn meer bang dat je gewond raakt, waardoor ze jouw mogelijkheden inperken. Dat is jammer, want ik denk dat het voor iedereen veel leuker zou zijn en zowel andere sporten als de F1 zouden ervan profiteren. Het zou leuk zijn om zulke dingen te doen."