Wakkere Giel: Jezus, da's niet niks

Redactie

3FM-dj Giel Beelen begint maandag met zijn poging het wereldrecord radiomaken te verbreken, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van zijn ochtendshow. Hij gaat daarvoor meer dan 190 uur achter de microfoon zitten, bijna acht dagen lang. Vijf vragen aan de dj over de uitputtingsslag die hem te wachten staat.

"Radio én muziek, dat is de bezieling. Ik denk er niet eens over na. Vroeger maakte ik al marathonuitzendingen. Als 10-jarig jongetje heb ik eens een marathonuitzending gemaakt van 30 uur achter elkaar."

"Hier kun je je niet echt op voorbereiden. Ik maak nu een trip langs allerlei medici, die onderzoeken of je gezond bent en of je geen epileptische aanval krijgt. De ziekenhuizen raden het ook ten zeerste af. Ze zeggen dat het niet goed voor je is. Op internet las ik dat een Engelsman een psychose kreeg door zo lang wakker te blijven. Ik heb ter voorbereiding al een nacht niet geslapen. Toen dacht ik: Jezus, da's niet niks, terwijl ik toch al 10 jaar ervaring heb in slecht slapen."

"Ik blijf wakker door radio te maken. Als je niks doet, wordt het een lastige wedstrijd. En ik maak gebruik van lichttherapie, dat schijnt ook te helpen. Toine de lichtman zet een koepel neer met felle lichten."

"Ik doe alles wat normaal ook op 3FM te horen is. In de middag speel ik het spelletje van Paul Rabbering en op zaterdag presenteer ik de Mega Top 50. Ik zal lekker veel muziek draaien. Mensen hoeven niet bang te zijn dat ik ellenlang ga lullen. En ik ga luisteraars vragen hun eigen persoonlijke record te verbreken, bijvoorbeeld door af te vallen of te stoppen met blowen."

"Er zijn medische mensen aanwezig die op een gegeven moment misschien zeggen dat het niet meer gaat, maar dan zullen ze me echt de studio uit moeten trékken. Het niet halen is geen optie. Als ik het haal, ga ik het vieren door te slapen. Dat is het grootste cadeau dat me te wachten staat."

Giel: Jezus, dat is niet niks
Wakkere Giel: Jezus, da's niet niks (Foto: ANP)