Van der Garde: "Het was een goede sessie"

DenS (Dennis)

Giedo van der Garde nam tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van China plaats in de Sauber C33 van Adrian Sutil. De Nederlander reed 16 ronden en kwam hiermee tot een 1:42:615 waarmee hij veertiende werd. Teamgenoot Esteban Gutierrez eindigde op de achtiende plek.

Van der Garde was tevreden en boekte progressie: "Het was een goede sessie. Het verschil met de test in Bahrain was wel groot, want daar heb ik de hele dag in de auto gezeten. Daar komt ook nog eens bij kijken, dat de baan redelijk koud was. Het was dus niet makkelijk om de banden optimaal te laten werken. Dat terzijde, vind ik dat het goed gegaan is vandaag."

"In Bahrein hebben wij iets interessants ontdekt tijdens de lange runs, hieraan hebben wij verder gewerkt. Bovendien hebben we ook nog aan de set-up en de mapping kunnen werken, dus dat is ook mooi. Een prima dag, dus. En natuurlijk voelt het weer goed om in de auto te zitten!", aldus de Nederlander.

Het is nog niet bekend of Van der Garde tijdens de Grand Prix van Spanje wederom achter de stuur mag tijdens de eerste vrije training.