[EHL] Oranje Zwart via shoot-outs naar halve finales

Boris (borisz)

Met hangen en wurgen heeft Oranje Zwart zich geplaatst voor de halve finale van de EHL. Na shoot-outs wonnen de Eindhovenaren van Club de Polo uit Spanje. De zeventig minuten hockey daarvoor leverden geen doelpunten op.

Het duurde even voordat het duel tussen Oranje Zwart en Club de Polo op gang kwam. Een gekraakte strafcorner van Mink van der Weerden bracht na vijftien minuten leven in het tamme duel. In het tweede kwart van de wedstrijd vlogen de vonken er soms vanaf. Duels werden hard en langs de dug-out brulde de coach van de Spanjaarden de ‘venga’s en arrviva’s’ uit zijn longen.

OZ was voor de lange pauze het meest gevaarlijk, al waren de kansen niet talrijk. Een schot van Sander Baart werd in de doelmond gesmoord door Polo-verdediger Ramon Alegre en Bob de Voogd wist een mooie solo niet passend af te ronden.

Ook in de tweede 35 minuten hoefden de keepers weinig in actie te komen. Alleen Thomas Briels dwong de Spaanse goalie tot een lastige redding. Aan de overkant zag Mark Jenniskens dat de eerste strafcorner van het karaktervolle Polo er door Baart uitstekend werd uitgelopen. Een tweede korte hoekslag, acht minuten voor tijd, belandde op de legguards van de afzwaaiende sluitpost.

Het spannende duel moest via shoot-outs een winnaar krijgen. Oranje Zwart deed dit dankzij een uitblinkende Mark Jenniskens net wat beter dan Polo, waardoor de gastheren doorbekeren.