Maldonado hekelt strafpuntensysteem

Peterselieman

Pastor Maldonado hekelt het strafpuntensysteem zoals het nu in de Formule 1 van kracht is. Als een coureur binnen een jaar twaalf strafpunten verzamelt wordt hij voor een race uitgesloten. De Lotus-rijder heeft er inmiddels drie verzameld. Koploper is Jules Bianchi met vier punten.

Maldonado kreeg zijn drie punten na de aanrijding met Sauber-coureur Esteban Gutierrez in Bahrein. De Venezolaan kwam de pits uit en reed bij het ingaan van de eerste bocht de Mexicaan voor de wielen. Die ging daardoor zelfs even over de kop. Maldonado kreeg hiervoor straf, maar was het hier niet mee eens omdat het een 'normaal raceincident' was. "Tuurlijk moet het incident voorkomen worden, maar het het strafpuntensysteem kun je niet racen. Wij zijn racers en nemen altijd risico. Als je aan een competitie deelneemt moet je de kansen pakken die je krijgt. De stewards moeten zich iets flexibeler opstellen, dat is mijn mening."

Gutierrez is op zijn beurt tegenover Totalrace duidelijk over Maldonado die volgens hem niet van zijn fouten leert. "Het is zinloos om over de televisiebeelden te discussiëren, omdat ze niets aan duidelijkheid overlaten. Het probleem is dat Pastor zijn fouten niet herkent, hij ziet zaken alleen vanuit zijn perspectief en naar mijn mening is dat niet goed."

Maldonado geeft ondertussen de verplichte lage neuzen de schuld als het gaat om het over de kop slaan van Gutierrez. De Venezolaan is van mening dat de aan hem opgelegde straf het gevolg is van de gevolgen van de botsing en niet vanwege de aanrijding zelf.