Afgesloten snelwegen NSS weer even open

Chuck-N0rr1s

De snelwegen die zondag dichtgingen vanwege de nucleaire top in Den Haag worden maandag vanaf 16.00 uur weer vrijgegeven. Het gaat om wegen in de buurt van Schiphol en op het traject tussen de luchthaven en Den Haag. De wegen zijn overigens minder dan een etmaal weer volledig open. Dinsdagmiddag gaan ze weer geheel of gedeeltelijk dicht.

De wegen die weer worden vrijgegeven zijn delen van de A4 en A5 en de A44 en N44. Op dinsdag worden ze vanaf 13.00 uur weer afgesloten als de regeringsleiders weer naar Schiphol gaan. De afsluiting duurt tot de volgende ochtend om 05.00 uur. Alleen de N14, die in Den Haag de N44 en de A4 verbindt, blijft tot woensdagochtend permanent gesloten.

De A4 werd overigens iets later dan gepland helemaal vrijgegeven door een defect voertuig. Rijkswaterstaat kon daardoor pas later beginnen met het verplaatsen van de afzetting. De verkeershinder bleef echter beperkt, aldus Rijkswaterstaat. De verdere maandagavondspits verloopt rustig.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers ook dinsdag in het westelijk deel van de Randstad de auto te laten staan en te kiezen voor alternatieven, zoals thuiswerken of buiten de spits reizen. Maandag bleef het rustig in de spits omdat de adviezen massaal werden opgevolgd, zegt Rijkswaterstaat. Als dat dinsdag weer gebeurt, blijven problemen uit.