Koffiemerk David Lynch primeur in Nederland

Sanne (Syth86)

De Amerikaanse regisseur David Lynch lanceert zijn biologische koffiemerk ook in Europa, om te beginnen in Nederland. Vanaf 8 april is de koffie verkrijgbaar bij de museumwinkel van Filmmuseum Eye in Amsterdam. In het werk van Lynch speelt koffie altijd een belangrijke rol. Zo zegt special agent Dale Cooper in de serie Twin Peaks geregeld 'Damn good coffee'.

De 68-jarige Lynch staat bekend om zijn thrillers waarin hij surrealistische objecten combineert met seks, gewelddadigheid en zwarte humor. Spiritualiteit en een organische levensstijl zijn belangrijke speerpunten in zijn leven. Sinds een aantal jaren beoefent hij transcendente meditatie, waarbij hij zijn inspiratie voor zijn projecten haalt uit de 'rush' die hij krijgt van het drinken van koffie, inclusief zeven klontjes suiker.

In Nederland zijn twee van Lynch' koffiesoorten verkrijgbaar, de Organic House Coffee en de Organic Espresso. De bonen zijn geoogst in de ecologische regio Sierra Madres in Oaxaca in Mexico, en in Indonesië.