Nieuwe Oddworld-titel bij half miljoen verkopen New 'n' Tasty

Stefan Walthie (StefanW)

Oddworld: New 'n' Tasty, de HD-remake van Oddworld: Abe's Oddysee, hoeft maar 250.000 keer te verkopen om vervolgens een HD-remake van Abe's Exodus mogelijk te maken. Dat heeft Lorne Lanning vandaag op de GDC gezegd. Mocht het spel een half miljoen keer verkopen dan is een volledig nieuwe titel zelfs een optie.

"Als we een nieuwe Oddworld-game gaan ontwikkelen, dan besteden we daar minstens twee miljoen dollar aan", vertelt Lanning. "Maar liever meer, eerder zo'n vijf of zes miljoen. Als we zo'n bedrag via bijvoorbeeld Kickstarter bij elkaar moeten krijgen kan ik niet beloven dat we dat bedrag ophalen. Maar als we New 'n' Tasty ruim 500.000 keer verkopen moet dat geen probleem meer zijn."

Lanning heeft er vertrouwen in dat zijn doel makkelijk bereikt wordt. De digitale release van Abe's Oddysee en Exodus gingen op Steam al meer dan een miljoen keer over de digitale toonbank, terwijl alle games in de serie in totaal goed zijn geweest voor zo'n zeven miljoen digitale verkopen.

Hoewel het spel voor ongeveer dertig dollar te koop zal zijn, is Lanning er van overtuigd dat het de prijs meer dan waard zal zijn. Zo legt hij uit dat er ruim twee miljoen dollar in het spel geïnvesteerd is, bovenop de ruim drie miljoen dollar aan oude game-assets die voor de remake zijn opgepoetst. Ter vergelijking heeft een gemiddelde indiegame een budget van ongeveer 100.000 dollar.

"Dit spel ziet er geweldig uit, speelt geweldig en je zult er meer plezier van hebben dan van een spel dat zestig dollar kost. Als we een uitgever zouden hebben zou de prijs hoger zijn en zou je dit een AAA-titel noemen." Oddworld: New 'n' Tasty zal in de lente van 2014 beschikbaar zijn voor PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, pc, Mac en Linux.