Velthuizen: "Niet gewend aan druk"

Frank (franklop)

Vitesse leek in de winterstop nog kandidaat voor de titel, maar door de vormcrisis van de laatste weken zijn de Arnhemmers flink achterop geraakt. Van de elf wedstrijden na de winterstop won de ploeg van trainer Peter Bosz er slechts vier. Hierdoor is niet alleen het kampioenschap ver weg, maar wordt ook de tweede plaats een lastig verhaal.

Doelman Piet Velthuizen (27) baalt van de slechte resultaten van de afgelopen weken. Zaterdagavond werd met 3-1 verloren bij FC Groningen.
“Er komt andere druk bij. Kennelijk zijn we daar nog niet aan gewend”, verklaart de sluitpost aan De Telegraaf. "Wanneer we moeten winnen, verliezen we. Of het mentaal is, valt nu moeilijk te zeggen. Daar moeten we maar eens goed over nadenken."

Afgelopen seizoen maakte Vitesse ongeveer hetzelfde mee. Lange tijd deden de Arnhemmers mee om het kampioenschap, maar in de beslissende fase van het seizoen gaf de ploeg niet thuis.

"Het is wel vervelend om in de tijd dat de prijzen worden verdeeld zo veel punten te laten liggen”, zegt Velthuizen daarover.
Op dit moment staat Vitesse op de vierde plaats met 52 punten. Feyenoord heeft een punt minder, maar mag ook nog een wedstrijd inhalen. Directe plaatsing voor Europees voetbal wordt voor de Arnhemmers dus nog een heel karwei.