Seedorf krijgt steun van directie na gelijkspel

Frank (franklop)

Clarence Seedorf lijkt zijn baan als trainer van AC Milan voorlopig te hebben gered. De coach en het team hebben na het 1-1 gelijkspel van zondag uit bij Lazio een compliment gekregen van algemeen directeur Adriano Galliani. "Het is een zeer, zeer belangrijk punt, waarvoor het team hard heeft gevochten", zegt hij op de clubsite. "Dit is een goed teken."

Door de remise in Rome kwam er voor Milan een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen. "Dat is belangrijk, maar het is vooral fijn om te zien dat het team heeft geknokt", vindt Galliani. "Dit is het signaal dat ik wilde zien. Er is maar een uitweg uit deze situatie en daarvoor moeten de club, trainer, spelers en fans een eenheid blijven vormen."

Ook Seedorf liet weten tevreden te zijn met het vertoonde spel. "Dit was een mooie reactie van de spelers, ze hebben laten zien karakter te hebben." Ondanks het gelijkspel duikelde Milan in de stand van de Serie A van de elfde naar de twaalfde plaats.

De Gazzetta dello Sport meldde vorige week dat Seedorf een goed resultaat moest boeken in de wedstrijden tegen Lazio en Fiorentina om ontslag te voorkomen. Ook pakte de Italiaanse sportkrant uit met een lijst van tien punten waarop de trainer in de ogen van de spelers tekort zou schieten. Seedorf zelf ontkende dat hem een ultimatum was gesteld.