Red Bull dekt zich in voor seizoensstart

Peterselieman

Het Formule 1-team Red Bull Racing heeft zich bij monde van adviseur Helmut Marko ingedekt voor een mogelijke mindere start van het seizoen 2014. Hij twijfelt eraan of de Oostenrijkers dit seizoen nog aan kunnen haken bij de topteams, zoals Mercedes.

Op Servus TV was Marko voorzichtig. "De seizoensopener komt minstens twee maanden te vroeg voor ons. We staan niet waar we willen staan. Dit is een hele ernstige situatie. We weten niet hoe lang we nodig hebben om het verloren terrein goed te maken en of dat überhaupt lukt."

De Oostenrijker zei tegenover Auto Motor und Sport zelfs te twijfelen of Red Bull de eerste races uit kan rijden. "Het zag er niet goed uit bij Red Bull. Het klopte van geen meter. De coördinatie tussen de motor, de versnellingen en de set-up, het paste niet samen. Sebastian Vettel was overal aan het glijden, terwijl de Williams op rails leek te liggen."

Op aerodynamisch gebied is de Red Bull al jaren de beste in het Formule 1-veld. Op motorisch vlak heeft Renault haar zaken nog niet helemaal voor elkaar. De 1,6 liter V6-turbomotor lijkt paardenkrachten tekort te komen ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Daarnaast heeft Red Bull zelf problemen met de koeling van de auto, waarvoor bij de laatste test in Bahrein noodoplossingen zijn bedacht. Het zorgde er wel voor dat de wereldkampioenen veel minder meters konden maken dan de concurrentie.