Robben mist Frankrijk: "Ziet er niet goed uit"

Pino112

Nederland zal het woensdagavond tegen Frankrijk moeten stellen zonder Arjen Robben. De ervaren flankspeler laat de oefeninterland aan zich voorbijgaan.

Een bovenbeenblessure speelt Robben parten. De kwetsuur is het gevolg van een tik die de in Bedum geboren aanvaller kreeg tijdens het duel met Schalke 04 van afgelopen weekend.

Robben was de grote man aan Bayern-zijde, en legde Die Königsblauen eigenhandig op de pijnbank. Met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de uiteindelijke 5-1 zege op de werkgever van Klaas-Jan Huntelaar.

De oud-speler van Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen ondervindt teveel hinder om woensdag in actie te komen tegen Frankrijk. "Er kwam bij Schalke wat frustratie los", vertelt hij De Telegraaf over de wijze waarop hij zijn blessure opliep. "Het ziet er niet goed uit en daarom is het misschien beter om geen risico te nemen."

Ondanks zijn blessure reist Robben niet huiswaarts. De tweede aanvoerder van Oranje blijft gewoon bij de groep die zich momenteel voorbereidt op het vriendschappelijke treffen met de Fransen.

Ook de inzetbaarheid van een goede bekende van Robben, zijn ploeggenoot Franck Ribéry, is twijfelachtig. "Hij zit wel bij de selectie, maar komt net terug van een blessure. Dus ik verwacht niet dat hij meespeelt", zegt Robben over zijn aanvalspartner van Bayern.