Noordwijkse smokkelt 85 mille in broodtrommel

Redactie

Een 55-jarige vrouw uit Noordwijk is woensdagmiddag opgepakt op Schiphol op verdenking van witwassen. Bij een preventieve fouilleeractie bleek dat ze een broodtrommel bij zich waarin ze 85.000 euro had verstopt. De vrouw was naar de luchthaven gekomen om haar dochter en schoonzoon op te pikken, die net waren aangekomen uit Zuid-Amerika.

Marechaussees controleerden de vrouw toen ze in de auto zat. Voordat het zover was vertelde de Noordwijkse dat ze een tas met sieraden bij zich had, die zij voor haar dochter moest meenemen. In haar tas werden vervolgens drie dure horloges en de met biljetten van vijftig euro gevulde broodtrommel gevonden. De vrouw kon geen aannemelijke verklaring geven voor het geld, waarna zij werd aangehouden.

Even later hield de marechaussee voor de vertrekhal de 27-jarige dochter van de Noordwijkse aan. De 51-jarige schoonzoon was niet meer aanwezig, maar die werd later in de middag in zijn woning opgepakt. De drie verdachten mochten vertrekken, maar blijven wel verdachten in de zaak.