Advocaat bovenaan lijstje van AZ

Maarten (rubbereend)

AZ Alkmaar heeft nog steeds als doel om Dick Advocaat langer aan zich te verbinden. Ook nu bekend is dat Marco van Basten na dit seizoen geen club meer heeft. Van Basten maakte woensdag bekend dat hij zijn aflopende contract bij sc Heerenveen niet verlengt.

Toch lijkt het er niet op dat de oud-Ajacied in beeld is in Alkmaar. "Zoals iedereen misschien al weet, werken wij geen lijstjes af als back-up", zegt directeur Toon Gerbrands volgens De Telegraaf.

"Wij praten dus alleen met hem en ondernemen verder geen actie naar anderen." Staat Advocaat dus open voor een langer verblijf bij AZ? "In ieder geval wel voor een vervolggesprek", is Gerbrands wat voorzichtiger. Advocaat werd halverwege oktober in Alkmaar gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek.

Gerbrands lijkt positief over een eventuele contractverlenging van de coach. "Wij hebben hem aangegeven hoe wij denken verder te kunnen als club en wat daarbij de mogelijkheden zijn. Daarbij had Dick natuurlijk ook kunnen aangeven dat hij ermee stopt, maar dat heeft hij dus niet gedaan."

Advocaat staat met AZ na twintig speelronden in de Eredivisie op de achtste plaats. Zaterdagavond komt nummer zeven FC Groningen op bezoek. De Groningers hebben met een inhaalwedstrijd tegen FC Twente tegoed één punt meer dan AZ.