Mourinho beklaagt zich over tactiek West Ham

Maarten (rubbereend)

Chelsea liet woensdagavond dure punten liggen tegen West Ham United. José Mourinho had geen goed woord over voor de instelling van de opponent. Chelsea kreeg op Stamford Bridge kans na kans, terwijl West Ham verdedigde en uiteindelijk ook standhield: 0-0.

"Het is moeilijk voetballen als er maar één team is dat wil voetballen. Een wedstrijd gaat om twee teams die spelen", zei Mourinho volgens The Guardian. "Maar bij dit duel wilde maar één team voetballen en het andere niet."

"West Ham heeft de punten wel nodig. Om dan hier te komen en op deze manier te voetballen... Is het acceptabel? Misschien wel. Ik kan niet te kritisch zijn, want in hun positie zou ik misschien hetzelfde doen", ging de Portugees verder. "Dit is geen Premier League, dit is niet de beste competitie ter wereld. Dit is voetbal uit de negentiende eeuw."

Mourinho gaf vervolgens een opsomming van wat hij precies met die laatste uitspraak bedoelde. "Doen alsof je geblesseerd bent, 'cheating'... Ik weet niet of dat het goede woord is. De doelman die niet na 70 minuten tijdrekt, maar al in de eerste minuut. Tien verdedigers die geen poot buiten het strafschopgebied zetten. Allemaal zo standaard."

Sam Allardyce, de manager van West Ham United, kon zijn lach niet inhouden toen hij hoorde van Mourinho's tirade. "Het kan het niet hebben, hè? Hij kan het niet hebben dat we hem tactisch te slim af waren. Hij kan me van alles vertellen, maar het maakt mij werkelijk geen moer uit." Door de remise staat Chelsea nu drie punten achter Manchester City, dat door een 1-5 zege bij Tottenham Hotspur de nieuwe koploper is.