Luuk de Jong: "Gehaald als diepe spits"

Maarten (rubbereend)

Luuk de Jong heeft Borussia Mönchengladbach verlaten voor Newcastle United. De 23-jarige spits kan niet wachten om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe club. De Jong was bij de club uit de Bundesliga al het hele seizoen buiten beeld en wilde vertrekken uit Mönchengladbach.

Newcastle United had anderhalf jaar geleden al interesse, maar greep destijds mis. "De manager wilde me destijds graag hebben en ik ben blij dat ze dat anderhalf jaar later nog steeds willen. Ik word gehaald als diepe spits, de positie die ook mijn voorkeur heeft", zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad.

The Magpies huren De Jong voor de rest van het seizoen en hebben een optie tot koop op de speler. "Als ik het hier de rest van de competitie waarmaak, blijf ik automatisch nog een aantal seizoenen", legt De Jong uit. "Dat was ook van mijn kant de insteek bij de onderhandelingen."

Zaterdag kan De Jong zijn debuut al maken als Newcastle het opneemt tegen Sunderland. Van een conditionele achterstand is geen sprake. "Duitse club, hè" zegt De Jong lachend. "Daar zijn altijd alle spelers fit. Nee, dat ligt ook aan mezelf. Ik baalde natuurlijk van de weinige speeltijd, maar ben op de trainingen honderd procent blijven gaan."

"Ik ga niet zeggen dat ik nooit de kans heb gehad", zegt De Jong over zijn tijd bij BMG. "Wel houd ik het gevoel dat ze me meer hadden moeten laten spelen dan steeds zes, zeven minuten bij een invalbeurt. Wat kun je dan laten zien? En je moet soms ook geluk hebben. Bij Gladbach waren mijn concurrenten echt áltijd fit. Maar nu was ik dinsdag amper geland in Newcastle of de spits (Loïc Rémy, red.) kreeg meteen rood tegen Norwich. Die wordt dus geschorst. Zo kan het ook gaan."