Bieber gearresteerd op verdenking van mishandeling

Redactie

Justin Bieber is voor de tweede keer in een week tijd gearresteerd. De 19-jarige zanger meldde zich woensdag bij de politie in Toronto. Bieber zou vorige maand een limousinechauffeur meerder malen hebben geslagen in de Canadese stad. Vorige week woensdag werd Bieber in Miami Beach gearresteerd na een illegale straatrace.

De mishandeling vond volgens de politie in de vroege ochtend van 30 december plaats. Bieber en vijf anderen werden door de limousine opgepikt, onderweg naar een hotel vond een handgemeen plaats. Een van de passagiers, vermoedelijk Bieber, zou de chauffeur meerdere malen op zijn hoofd hebben geslagen. Bieber moet zich op 10 maart melden bij de rechtbank om tekst en uitleg te geven over het voorval.

Het tieneridool staat ook op 14 februari voor de rechter. Dan buigt een rechter in Miami Beach zich over Biebers arrestatie van vorige week. De zanger werd aangehouden na een straatrace, hij zou toe hebben gegeven alcohol, drugs en medicijnen te hebben gebruikt. Bieber verzette zich bovendien tegen zijn aanhouding en reed met een ongeldig rijbewijs.

Biebers advocaat reageerde woensdagavond op de aantijgingen uit Florida. De zanger zegt onschuldig te zijn, zijn advocaat gaat verder nog niet in op de zaak. Volgens geruchten hebben de agenten die Bieber arresteerden de zaak overdreven. Zo zou het tieneridool helemaal niet te hard gereden hebben en nauwelijks alcohol hebben genuttigd.