FOK! wat een weer...Geregeld zon

Stephan (Stephan5)

Welkom! De verschillen tussen het noorden en het zuiden blijven ook vandaag nog bestaan. Het enige wat ze vanmiddag samen delen is de bewolking. In het midden, oosten en westen vinden we dan soms brede opklaringen. Qua temperatuur zijn er dus opnieuw grote verschillen.

In de noordelijke provincies blijft het de hele dag 2 graden vriezen, terwijl het kwik in het zuiden omhoog vliegt naar 5 graden BOVEN het vriespunt. In het midden wordt het ongeveer +2 graden. De oostelijke wind neemt gelukkig wat af, en daardoor zal het niet zo snijdend koud meer aanvoelen.

Zo is het deze week dus een wereld van verschil of je in Groningen woont of in Limburg.

Na morgen is de ergste 'kou' weer uit de lucht en stijgen de temperaturen ook in het noordoosten weer tot boven het vriespunt. Op zaterdag valt er enige regen en héél misschien dat er nog een vlok sneeuw valt in de zogenoemde 'Gouden Driehoek', maar dat was het dan wel weer.

De rest van de komende periode verloopt overwegend droog met soms veel ruimte voor de zon. De maxima lopen alweer op naar 7 tot 9 graden en voila, de winter is weer foetsie.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 EvaDuiven
Eva maakte afgelopen dinsdag vanuit Duiven deze zonnige foto. In Haarlem regende het op dat moment.