Cocu: "Ruiz is een interessante speler"

Maarten (rubbereend)

PSV hoopt Bryan Ruiz terug te halen naar de Eredivisie. Trainer Phillip Cocu ziet in de voormalig sterspeler van FC Twente een goede versterking. Ruiz (28) heeft bij Fulham geen basisplek.

De Costa Ricaan kwam in de eerste seizoenshelft twaalf keer in actie in de Premier League. Vier keer viel de technisch begaafde aanvaller in en vijf keer werd hij voortijdig naar de kant gehaald. Ruiz wist één keer het net te vinden voor Fulham.

De Londenaren zijn bereid om de oud-speler van Twente te verhuren voor de tweede seizoenshelft. Real Betis dacht Ruiz binnen te hebben, maar PSV gooit mogelijk roet in het eten bij de Spaanse club. De huidige nummer zeven van de Eredivisie hoopt de aanvaller te huren.

"Hij is een interessante speler die op meerdere posities kan spelen", zegt PSV-coach Cocu tegen De Telegraaf. Ruiz heeft nog geen beslissing genomen over zijn nabije toekomst. De aanvaller heeft al een rondleiding gehad bij Real Betis, maar heeft de hekkensluiter in de Primera Division niet zijn jawoord gegeven.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat PSV Ruiz definitief over wil nemen. Fulham vraag naar verluidt tien miljoen euro voor de international van Costa Rica. De kosten voor een huurperiode van vijf maanden zouden een miljoen euro bedragen. PSV hervat de Eredivisie op zondag 19 januari op bezoek bij koploper Ajax.