[BDO WK] Dekker in halve finale na zege op Adams

Boris (borisz)

Jan Dekker staat voor de tweede keer in zijn carrière in de halve finale van Lakeside. De als zesde geplaatste darter won met 5-2 van Martin Adams. In 2011 stond hij ook in de halve finale, toen was uiteindelijk Dean Winstanley te sterk voor de darter uit Emmen. 

Het was Adams die aan de partij mocht beginnen en nadat beide spelers hun eerste leg hielden was het Dekker die de eerste break plaatste. Dekker stond als eerste op een finish in leg vier, maar pakte de set nog niet. Wolfie wist niet te profiteren en Dekker kon alsnog met 3-1 de eerste set pakken. 

Ook de tweede set ging met 3-1 naar Dekker. In de derde set was het Double Dekker die opnieuw Adams brak. Een leg later brak Wolfie direct terug, maar het met een 117 finish in leg vijf was het Dekker die ook de derde set pakte. In set vier, die begonnen werd door Dekker, viel in iedere leg een break. Op 1-2 gooide Dekker 126 uit, maar Adams liet het er niet bij zitten gooide een leg later direct 161 uit om de vierde set te pakken. 

Na de korte onderbreking zakte het niveau van Dekker wat in en kon Adams eenvoudig de vijfde set winnen. In set zes was het Adams die op 2-0 kwam na veel gepruts op de dubbels van Dekker, maar de darter uit Emmen vocht zich terug. Met een nieuwe 126 finish pakte hij alsnog de zesde set. 

In leg drie van set zeven begon Dekker met twee keer 180. Bij de achtste pijl ging het mis voor een negendarter. De beurt erna pakte hij alsnog de leg. Dekker mocht nu voor de wedstrijd gaan gooien. Hij kreeg ook matchdarts maar de zenuwen sloegen toe. Adams sloeg terug en maakte er 2-2 van. In de beslissende leg van de zevende set kwam Dekker toch weer voor en met zijn zevende matchdart wist hij dubbel achttien te vinden. Dekker staat in de halve finale en treft dan James Wilson of Alan Norris.

In het damestoernooi was de kwartfinale het eindstation voor Tamara Schuur. Zij verloor met 2-0 van Lisa Ashton.