[HWL] Hockeymannen stellen teleur tegen Argentinië

Boris (borisz)

Nederland is de finaleronde van de Hockey World League in India slecht begonnen. Tegen Argentinië speelde de ploeg van bondscoach Paul van Ass allerminst overtuigend en kreeg terecht met 2-5 klop.

Argentinië begon uitermate voortvarend aan het duel. Binnen de minuut mochten de Zuid-Amerikanen aanleggen voor een strafcorner. Gonzalo Peillat schoot het buitenkansje laag door de benen van Jaap Stockmann binnen. Het bleek het startschot voor een doelpuntrijke eerste tien minuten. Binnen drie minuten stond het gelijk via Mink van der Weerden, maar een schitterende tip-in van Facundo Callioni honderdtachtig seconden later betekende de 1-2.

Hierna ging de storm wat liggen. Nederland probeerde wel aan te zetten, maar tot kansen leidde dat niet. Sterker, de keren dat Argentinië eruit kwam was de ploeg van coach Carlos Retegui dreigender. Stockmann moest enkele keren adequaat handelen om een treffer te voorkomen.

Ook na rust viel er weinig te genieten, totdat Rogier Hofman het op zijn heupen kreeg en de bal meegaf aan Seve van Ass. Van Ass, met bitje, passeerde de keeper en schoot knap binnen met zijn backhand: 2-2. De goal leek Oranje vertrouwen te geven, maar vijf minuten na de gelijkmaker stond de 2-3 alweer op het scorebord. Pedro Ibarra schoot een corner laag in de rechterhoek.

Tien minuten voor tijd werd het zelfs 2-4. Guido Barreiros schoot de nummer elf van de wereldranglijst, het laagstgeplaatste land in India, in veilige haven. Drie minuten tijd vergrootte Juan Ignacio Gilardi de Hollandse malaise, door vanaf de stip raak te schieten: 2-5. Zaterdag om 11.30 uur (Nederlandse tijd) mag Oranje tegen Australië proberen de nare smaak weg te spoelen.