Snowboardster Dekker naar Sochi

Boris (borisz)

Snowboardster Michelle Dekker heeft zich vrijdag in het Oostenrijkse Bad Gastein geplaatst op de parallelslalom voor de Olympische Spelen in Sochi. Bij de wereldbekerwedstrijd werd de zeventienjarige Zoetermeerse in de voorronde vijfde. Daarmee is ze voor de tweede keer dit seizoen zeker van een plek bij de top zestien in een wereldbekerwedstrijd. Dat was de kwalificatie-eis van NOC*NSF. 

De slalomspecialiste werd half december in het Italiaanse Carezza al vijftiende. Dekker was vrijdagmorgen dolblij met haar prestatie. "Voor het seizoen begon heb ik helemaal niet aan de Spelen in Sochi gedacht. Totaal niet eigenlijk. Nerveus was ik niet echt. Na mijn tweede kwalificatierun kon ik direct zien hoeveel ik op dat moment stond. Toen wist ik het wel."

De Nederlandse Ski Vereniging moet Dekker nog officieel voordragen voor uitzending naar Sochi. Het onderdeel slalom staat voor de snowboarders voor het eerst op het olympische programma. Nicolien Sauerbreij kwalificeerde zich niet voor de finaleronde in Bad Gastein. Zij kwam in de kwalificaties niet verder dan de 26ste plaats. 

Naast Dekker (slalom) en Sauerbreij (slalom/reuzenslalom) gaan ook de snowboarders Dimi de Jong (halfpipe), Dolf van der Wal (halfpipe), Bell Berghuis (cross) en Cheryl Maas (slopestyle) naar Sochi.