KNVB prijst Nederlandse arbitrage

Maarten (rubbereend)

De KNVB heeft donderdag zeven Nederlandse scheidsrechters en tien assistenten in het zonnetje gezet op het trainingskamp in Belek. Ze kregen daar hun FIFA-badge uitgereikt.

Bondsvoorzitter Michael van Praag is zeer te spreken over de zeven arbiters die internationale wedstrijden mogen fluiten. Dat zijn Serdar Gözübüyük, Richard Liesveld, Björn Kuipers, Kevin Blom, Danny Makkelie, Bas Nijhuis en Pol van Boekel. "We zijn ongelooflijk trots op onze scheidsrechters", reageerde Van Praag in De Telegraaf.

"Vroeger, toen ik in het buitenland kwam, werd ik op de uitstekende Nederlandse jeugdopleiding aangesproken, nu steeds meer over een Nederlander die onlangs zo goed had gefloten." Ook manager competitiezaken Gijs de Jong is positief. "Het is om onze blijk van waardering uit te spreken. We willen dit evenement elk jaar groter maken."

De Jong gaat er zelfs van uit dat Björn Kuipers komende zomer de Nederlandse scheidsrechterseer mag hooghouden op het WK in Brazilië. "Het zou ons hoogst verbazen als dat niet zo zou zijn. Voor het einde van deze maand hopen we meer te weten."

Kuipers staat bij zowel de UEFA als de FIFA hoog aangeschreven. De 40-jarige arbiter leidde al diverse topwedstrijden. Zo was hij in 2013 de leidsman bij de finale van de Europa League (Chelsea - Benfica) en de eindstrijd van de Confederations Cup (Brazilië - Spanje).