Sony kondigt streaming gamedienst aan

Redactie

Sony heeft een streamingdienst voor games aangekondigd. PlayStation Now kan games streamen naar Sony's spelcomputers PS3, PS4 en de draagbare PS Vita. Dit maakte Sony bekend tijdens de elektronicabeurs CES.

De streamingdienst moet ook op tv's, tablets en smartphones werken. Sony demonstreert PlayStation Now op de beurs in Las Vegas met de game The Last Of Us. De dienst is vanaf eind januari voor een besloten groep te testen. Voor het eind van de zomer moet PlayStation Now volledig zijn gelanceerd.

Door de spellen te streamen zijn geen opslagschijven nodig en hoeven geen bestanden te worden gedownload. Gamers kunnen daardoor binnen enkele seconden beginnen met spelen. Het streamen van de spellen werkt met technologie van het bedrijf Gaikai, dat Sony eerder overnam.

Sony kondigde voor zijn PlayStation 3 en 4 ook een streaming tv-dienst met live-tv en programma's op aanvraag aan. De tv-dienst moet later dit jaar in de VS van start gaan. Volgens Sony is de PS3 al het populairste apparaat voor het kijken naar videodienst Netflix in de huiskamer.