De Graafschap in financieel zwaar weer

Peterselieman

De Graafschap komt onder verscherpt toezicht te staan van de KNVB. De eerstedivisionist is teruggezet van de 'veilige' categorie 2 naar categorie 1, laat de club vrijdag weten. Het negatieve eigen vermogen en het verwachte negatieve financiële resultaat van het huidige seizoen zijn daarvan de oorzaak.

De Doetinchemmers zeggen dat ze de terugzetting al een tijd hebben aan zien komen en bezig zijn met het formeren van een plan. Door de plaatsing in categorie 1 is De Graafschap verplicht een plan van aanpak in te dienen en verantwoording over de boekhouding af te leggen.

"Weliswaar hadden we het afgelopen seizoen een klein positief resultaat door de transfer van Sam Hendriks naar Ajax, toch wisten wij dat de kans aannemelijk was dat we zouden worden ingedeeld in categorie 1", zegt algemeen directeur Henk Bloemers, die via het uitgeven van nieuwe aandelen weer financieel gezond wil worden.

"We gaan nu een actieplan indienen bij de KNVB, waarmee we aangeven hoe wij zo snel mogelijk weer naar categorie 2 denken te gaan", zegt Bloemers. Zijn club bezet momenteel de zesde plek in de Jupiler League.