Supporters steunen Schumacher op zijn verjaardag

Maarten (rubbereend)

Supporters van Michael Schumacher hebben zich vrijdag voor het ziekenhuis in Grenoble verzameld. De fans willen de oud-F1-coureur een hart onder de riem steken op zijn 45e verjaardag. Schumacher ligt sinds zondag na een skiongeval in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens Duitse media waren honderden fans aanwezig.

De steunbetuiging was georganiseerd door supporters van Ferrari, waar Schumacher de succesvolste jaren uit zijn Formule 1-carrière beleefde. Een van de Italiaanse fans legde uit waarom hij er een autorit van vier uur voor over had om bij het ziekenhuis te komen. "Met alle vreugde die hij ons met zijn overwinningen gegeven heeft, moesten we hier wel bij aanwezig zijn", zegt Gulio Carissimo.

Het Italiaanse automerk zelf plaatste een bericht op zijn website met gelukwensen en de 72 memorabelste momenten van Schumacher bij Ferrari. Het cijfer 72 refereert aan het aantal overwinningen van de coureur in dienst van de renstal.

Op Twitter kreeg de zevenvoudig wereldkampioen ook de nodige steunbetuigingen. De Nederlandse coureur Giedo van der Garde en Mercedes, waar de Duitser in 2010 zijn rentree vierde, wensen de familie en Schumacher zelf veel sterkte toe. Rubens Barrichello, jarenlang teamgenoot van de Duitser, reageerde ook. "Hou vol man. Ik weet dat je blijft vechten."