Feyenoord en Vormer horen slecht nieuws

Maarten (rubbereend)

Een fikse domper voor Ruud Vormer: de 25-jarige middenvelder moet het trainingskamp van Feyenoord in Marbella laten schieten. Liesklachten gooien roet in het eten voor Vormer. Die blessure komt bijzonder ongelegen, daar hij hard op weg leek om een vaste basisplaats te veroveren binnen de formatie van Ronald Koeman.

Tijdens de 3-0 zege op PEC Zwolle kreeg hij al de voorkeur boven Tonny Vilhena. Na afloop van dat treffen strooide Koeman met complimenten voor het optreden van Vormer, die lange tijd genoegen moest nemen met een rol op het tweede plan. Sinds zijn transfervrije komst van Roda JC anderhalf jaar geleden kwam Vormer tot 29 competitieduels voor Feyenoord.

Hoe lang het jeugd-exponent van AZ buitenspel zal staan is niet bekend, maar volgens het Algemeen Dagblad maakt hij geen deel uit van de groep die naar Marbella vertrekt. Vormer zal in Rotterdam werken aan zijn rentree.

Feyenoord hervat de Eredivisie op zondag 19 januari met een bezoek aan FC Utrecht. Met achttien speelronden achter de rug bezetten de Rotterdammers de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Ajax bedraagt vier punten.