Vraagprijs Toivonen aanzienlijk gezakt

Maarten (rubbereend)

PSV en Ola Toivonen hopen deze maand hun wegen te scheiden. De Eindhovenaren willen omstreeks twee miljoen euro toucheren voor de 27-jarige middenvelder. Dat is een drastische verlaging van de vraagprijs ten opzichte van de zomerse transferperiode.

Toen kwam PSV uiteindelijk een transfersom ter hoogte van zes miljoen euro overeen met Norwich City. Omdat Toivonen die club destijds afwees, bleef hij nog minimaal een half jaar in Eindhoven. Inmiddels zou PSV genoegen nemen met een derde van de initiële vraagprijs.

Het doorgaans goed ingevoerde Eindhovens Dagblad meldt vrijdagochtend dat de clubleiding inzet op een transfersom van twee miljoen euro. Tegenover hetzelfde medium wil Marcel Brands niet over bedragen spreken. Wel geeft hij toe dat een evenaring van het akkoord met Norwich er niet in zit.

"Het moge duidelijk zijn dat aan hem een ander prijskaartje hangt op dit moment", aldus de technisch manager. Het huidige contract van Toivonen loopt in juni 2014 ten einde. Eerder heeft hij PSV toegezegd zijn contract bij uitblijvende interesse te zullen verlengen, om een transfervrije uittocht te voorkomen.