Ajax bereikt alsnog akkoord met Kishna

Maarten (rubbereend)

Ricardo Kishna gaat alsnog een contract tekenen bij Ajax. De twee partijen zijn in grote lijnen tot een akkoord gekomen over een verbintenis van 3,5 jaar. "We zijn erg dicht bij een akkoord", zegt Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de 18-jarige aanvaller in gesprek met De Telegraaf.

"Het is een kwestie van de laatste details. Ik verwacht dat er op korte termijn kan worden getekend." In eerste instantie verliepen de onderhandelingen moeizaam en werden deze zelfs gestaakt. Maar na een gesprek met de voltallige Ajax-top, Raiola en Kishna's vader was de kou al snel uit de lucht.

De nieuwe verbintenis van Kishna heeft een looptijd van 3,5 jaar en gaat per 1 januari in. Kishna wordt gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Trainer Frank de Boer gaf in een eerder stadium al aan Kishna graag voor de club te behouden.

Kishna is de vijfde speler in korte tijd die als jeugdspeler zijn contract tekent bij Ajax. Eerder legde Marc Overmars al Donny van de Beek (16), Ezra Walian (16), Gino Dekker (16) en Abdelhak Nouri (16) vast. Op 1 januari ging ook het contract in van de 16-jarige Vaclav Cerny. Ook hij ligt voor drie jaar vast in Amsterdam.