Snapchat wist van beveiligingslekken

anoniem_22072019025900

De makers van Snapchat wisten al meer dan vier maanden dat hun systeem kwetsbaar was voor hackers. Een groep goedwillende computerkrakers stuurde in augustus al een rapport met zwakheden naar het bedrijf achter de populaire applicatie, zo lieten de makers van Snapchat donderdagnacht op hun website weten.

Hoewel Snapchat kort daarna enkele verbeteringen heeft doorgevoerd, bleek dat niet voldoende om diefstal van persoonsgegevens te voorkomen. Enkele hackers stalen onlangs de namen en telefoonnummers van 4,6 miljoen gebruikers en publiceerden die donderdag op internet. Ze lieten daarbij de laatste twee cijfers weg.

Kort daarvoor had de groep krakers - die voor hun lol op zoek gaan naar veiligheidsrisico's bij applicaties voor telefoons - al een nieuw rapport op internet gezet, waarin ze waarschuwden voor veiligheidsrisico's. De groep, genaamd Gibson Security, zei via Twitter niet achter de diefstal van de persoonsgegevens te zitten.

De makers van de applicatie beloven nu dat ze met een beter beveiligde versie van Snapchat komen. Snapchat stelt gebruikers in staat elkaar korte berichten te sturen met foto's of video's. Deze berichten verdwijnen binnen een paar seconden.